România
Știri, articole și comentarii despre viața publică din România

Iohannis se implică în criza din Orientul Mijlociu

© Sputnik / STRINGERKlaus Werner Iohannis, Președintele României
Klaus Werner Iohannis, Președintele României - Sputnik Moldova, 1920, 14.10.2023
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Klaus Iohannis, prima conversație cu președintele Israelului după conflictul din Orientul Mijlociu: România, pregătită să ofere asistență de urgență
BUCUREŞTI, 14 oct – Sputnik. Președintele României, Klaus Iohannis, a avut vineri, 13 octombrie 2023, o convorbire telefonică cu președintele statului Israel, Isaac Herzog, informează Administrația Prezidențială.
În cadrul convorbirii, Președintele Klaus Iohannis a condamnat încă o dată atacurile teroriste inacceptabile împotriva Israelului și a exprimat regretul că aceste acte violente s-au soldat cu numeroase victime în rândul civililor nevinovați. Cei doi președinți au exprimat, totodată, profundul regret pentru faptul că printre persoanele care și-au pierdut viața se află și doi cetățeni români.
Președintele României l-a asigurat pe Președintele Statului Israel că țara noastră este pregătită să ofere asistență de urgență în orice moment, dacă va fi necesar. De asemenea, Președintele Klaus Iohannis i-a mulțumit Președintelui Isaac Herzog pentru sprijinul oferit de autoritățile israeliene cetățenilor români, în special în ceea ce privește repatrierea, până în prezent, în condiții de siguranță a 2162 de cetățeni români.
Președintele Klaus Iohannis i-a transmis omologului său că România se bazează în continuare pe sprijinul valoros al Israelului în ceea ce privește asistența acordată cetățenilor români în aceste vremuri foarte dificile, nu doar pentru Orientul Mijlociu, ci pentru întreaga lume.
Fluxul de știri
0