România
Știri, articole și comentarii despre viața publică din România

Ce se întâmplă cu românii blocați în Fâșia Gaza - Ministerului român de Externe

© Photo : Ministry of Foreign Affairs, RomaniaMAE al României
MAE al României - Sputnik Moldova, 1920, 14.10.2023
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Purtătorul de cuvânt al Ministerului român de Externe, Radu Filip a dat asigurări că instituția pe care o reprezintă depune toate eforturile pentru a reuși o evacuare în condiții de siguranță.
BUCUREȘTI, 14 oct – Sputnik. Ministerul român al Afacerilor Externe a explicat ce se întâmplă cu românii blocați în Fâșia Gaza.
Purtătorul de cuvânt al MAE, Radu Filip, a declarat că, din datele pe care le are instituția pe care o reprezintă, din Gaza nu au ieșit nici români, nici cetățeni ai altor state.
Filip a dat asigurări că MAE rămâne în contact cu cetățenii români din Fâșia Gaza.
El a explicat că autorităţile române au în atenţie 350 de cetăţeni români, dintre care aproximativ 200 au solicitat sprijin în vederea evacuării.
"Colegii mei din celula de criză, de la Oficiul consular de la Ramallah, de la Ambasada României la Tel Aviv, misiunile diplomatice din statele învecinate depun toate eforturile pentru a reuși o evacuare în condiții de siguranță", a completat purtătorul de cuvânt al MAE.
Filip a punctat că MAE discută cu organizații internaționale, cu alte state care au cetățeni în Fâșia Gaza în vederea coordonării eforturilor în scopul identificării unei soluții de evacuare în condiții de maximă siguranță.
Fluxul de știri
0