Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Rezervele de aur şi de yuani ale Rusiei ajung pentru a asigura stabilitatea financiară

© Sputnik / Natalia Seliverstova / Accesați arhiva multimediaЦентральный банк России
Центральный банк России - Sputnik Moldova, 1920, 13.10.2023
Abonare
Rezervele de aur şi de yuani ale Rusiei sunt sificiente pentru a împiedica riscurile instabilităţii financiare, a declarat joi guvernatorul Băncii Centrale a ţării.
BUCUREŞTI, 13 oct – Sputnik.Banca Centrală a Rusiei şi-a diversificat rezervele de aur și de monedă din 2014, iar cantitatea de aur și de yuani chinezeşti este acum suficientă pentru a împiedica riscurile de instabilitatea financiară a țării, a declarat joi guvernatorul Băncii Centrale, Elvira Nabiullina.
„Compoziția rezervelor de aur și de valute depinde de compoziția economiei. Acum am trecut mai activ la yuani. Fiind conștienți de posibilele riscuri geopolitice, am crescut semnificativ ponderea aurului și a yuanului, iar volumele de aur și de yuani sunt acum suficiente și ne permit să contracarăm riscurile la adresa stabilităţii financiare”, a declarat Nabiulllina în faţa Dumei de Stat, potrivit Sputnik Internaţional.
Ea a adăugat că Banca Centrală a început diversificarea după impunerea sancțiunilor occidentale împotriva Rusiei în 2014.
Ca răspuns la sancțiunile occidentale, Rusia a accelerat eforturile trecerii la monedele naționale în comerț. În februarie și martie, yuanul a înlocuit dolarul american, devenind cea mai tranzacționată monedă din Rusia.
Fluxul de știri
0