Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Putin, despre apartenența Ucrainei, Georgiei și Moldovei la CSI

© Sputnik / Pavel Bednyakov / Accesați arhiva multimediaОфициальный визит президента РФ В. Путина в Киргизию. День второй
Официальный визит президента РФ В. Путина в Киргизию. День второй - Sputnik Moldova, 1920, 13.10.2023
Abonare
Putin: Ucraina, Georgia și Moldova nu activează în cadrul CSI, dar aceasta este alegerea lor.
CHIȘINĂU, 13 oct – Sputnik. Georgia și Ucraina, care se consideră că fac parte din CSI, nu activează în acest format, iar Moldova și-a pierdut practic identitatea, dar aceasta este alegerea lor.
”Da - s-a vorbit și despre acest lucru - unele țări care anterior, dar poate că încă și astăzi, fac parte din componența CSI, ele nu activează în acest format. Dar ce aș vrea să spun. Ei bine, cu Georgia totul a început după încercările nereușite ale fostului președinte al Georgiei să soluționeze unele probleme interne cu ajutorul forței și atacurile asupra Osetiei de Sud... și cu consecințele care au apărut în urma acestei aventuri”, a spus el la summitul CSI în format restrâns.
Putin a menționat că Ucraina a semnat cândva un document fondator privind CSI. Dar în realitate ea nu i s-a alăturat niciodată în format complet.
"Ucraina însă nu a ratificat aceste documente... Ea de fapt s-a eschivat de la bun început de la o cooperare amplă. Ei dar o astfel de țară precum Moldova, ea practic își pierde identitatea. Elita acestei țări – ei în general consideră că nu sunt moldoveni Ei se numesc români, dar aceasta este alegerea lor”, a spus președintele Federației Rusie.
El a adăugat că pierderea completă a identității țării „este alegerea actualei conduceri a Moldovei”.
Fluxul de știri
0