Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Punctul de frontieră de la Albița rămâne sub ”control coordonat”

© Sputnik / Rodion ProcaPunctul de trecere a frontierei Albița, România
Punctul de trecere a frontierei Albița, România - Sputnik Moldova, 1920, 13.10.2023
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Punctul de frontieră de la Albița-Leușeni, între România și Republica Moldova, va rămâne sub ”control coordonat” pe partea înspre România, pentru încă 6 luni de zile. Decizia a fost luată de către guvernul de la București.
BUCUREȘTI, 13 oct -Sputnik. Controlul coordonat în punctul de trecere a frontierei Albiţa – Leuşeni urmează să fie prelungit pentru o perioadă de şase luni, începând cu data de 15 octombrie, conform unui memorandum adoptat în şedinţa de joi a Guvernului, relatează Agerpres.
Memorandumul vizează prelungirea valabilităţii Acordului între Guvernul României şi Guvernul Republicii Moldova privind controlul coordonat pe teritoriul ţării noastre în punctul de trecere a frontierei, rutier, pe sensul de intrare în România.
„Astfel, se asigură continuitatea procesării cât mai rapide a fluxurilor de persoane şi a mijloacelor de transport, respectiv a consolidării bilaterale pentru prevenirea şi combaterea infracţionalităţii transfrontaliere”, informează Executivul.
În luna aprilie, autorităţile de frontieră din România şi Republica Moldova au început să implementeze controlul coordonat în punctul de trecere a frontierei Albiţa – Leuşeni, pe teritoriul ţării noastre.
Fluxul de știri
0