Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Presa maghiară: Orban va fi sancționat de americani

© AP Photo / LM OteroViktor Orban
Viktor Orban - Sputnik Moldova, 1920, 13.10.2023
Abonare
Presa maghiară dă de înțeles că urmează un război politic pe față între administrația Biden, din SUA. Washingtonul ar pregăti sancționarea mai multor oficiali maghiari.
BUCUREȘTI, 13 oct -Sputnik. SUA ar pregăti o listă de sancțiuni pentru diverși politicieni maghiari din administrația Orban, pentru ”crima” de a nu juca la ordinele americanilor.
Publicația maghiară Vsquare transmite că administrația Biden și-a informat prin surse diplomatice pe mai mulți parteneri din Uniunea Europeană cu privire la o probabilă sancționare a mai multor lideri maghiari sub pretextul deja foarte mult folosit al „corupției”. Lista nu ar fi însă completată și nu se știe dacă și premierul Viktor Orban se găsește sau nu pe aceasta.
Administrația Biden ar vrea să prevină „victimizarea” lui Viktor Orban și de aceea a ținut să își informeze o parte din partenerii loiali din UE, înainte de decizie.
Fluxul de știri
0