Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Electricitatea în Rusia, de zece ori mai ieftină decât în Marea Britanie

© Photo : Niklas Halle'nLondra în perioada nocturnă
Londra în perioada nocturnă - Sputnik Moldova, 1920, 13.10.2023
Londra în perioada nocturnă
Abonare
Prețurile scăzute ale energiei în Rusia fac ca industria rusească să fie mai competitivă decât rivalele ei europene, a declarat un oficial de la Sber.
BUCUREŞTI, 13 oct – Sputnik. Costurile la energia electrică pentru consumatorii ruși sunt de aproape zece ori mai mici decât cele din Marea Britanie și de aproximativ patru ori mai mici decât cele din UE, a declarat miercuri un bancher rus principal, referindu-se la prețurile pentru gospodării și companii.
Anatoli Popov, vicepreședintele consiliului de administrație al celui mai mare creditor din Rusia, Sber, a vorbit în cadrul Forumului „Săptămâna Energiei” de la Moscova.
„Electricitatea este ieftină în Rusia. Dacă vom compara prețul din Rusia cu prețul pe care îl plătesc industriile britanice, nu știu dacă rămâne o industrie cu astfel de prețuri, dar prețul este de aproape zece ori mai mic în Rusia decât în Marea Britanie. În UE, prețurile pe kilowatt/oră pentru consumatorii industriali sunt de patru ori mai mari, iar pentru gospodării, de asemenea, de 4-4,5 ori mai mari”, a explicat Popov, citat de RT.
Potrivit site-ului oficial al guvernului britanic, prețurile la energia electrică pentru gospodării au înregistrat o medie de 0,34 lire sterline (0,41 dolari) pe kilowatt/oră în ultimul an. Consumatorii ruși plătesc în medie 0,04 dolari pe kWh.
Executivul Sber a menționat, de asemenea, SUA, spunând că prețurile la energia electrică sunt doar de două ori mai mari decât în Rusia, datorită rezervelor de petrol și gaze ale țării și a unei politici orientate spre asigurarea independenței energetice.
Decalajul între prețuri face ca economia rusească să fie mai competitivă, potrivit lui Popov.
Fluxul de știri
0