Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Cum a încercat Zelenski să justifice corupția

© AFP 2024 / SEAN KILPATRICKПрезидент Украины Владимир Зеленский и премьер-министр Канады Джастином Трюдо в канадском парламенте
Президент Украины Владимир Зеленский и премьер-министр Канады Джастином Трюдо в канадском парламенте - Sputnik Moldova, 1920, 13.10.2023
Abonare
Vedeta CNN Fareed Zaakaria a atras atenția în timpul unui interviu cu Zelenski asupra corupției din Ucraina
BUCUREŞTI, 13 oct - Sputnik. Vedeta CNN Fareed Zaakaria a fost uimit de interviul cu Zelenski, fiind șocată de încercarea președintelui Vladimir Zelensky de a justifica corupția în Ucraina în timpul unui interviu.
„Într-un fel sau altul, în timpul discursului președintelui Zelensky, ochii jurnalistului CNN s-au mărit vizibil”, scrie ziarul.
Publicația notează că șeful regimului de la Kiev a împărtășit „gânduri interesante” despre corupție. Astfel, el a recunoscut că astfel de cazuri au existat, dar nu ar fi vorba de banii din asistență externă.
„Poate că președintele ucrainean vrea să se laude cu o disciplină specială a oficialilor corupți? Că ei jefuiesc numai și exclusiv ucrainenii și că, în ciuda oportunităților disponibile, nu vor pune degetul pe banii occidentali?”, a sugerat autorul.
El a atras atenția asupra faptului că ucrainenii înșiși nu sunt surprinși de această problemă, iar majoritatea îl învinovățește pe Zelensky însuși pentru situația actuală. Se pare că victoria Kievului în lupta împotriva corupției este complet imposibil de imaginat, a conchis jurnalistul.
Un studiu din septembrie al Fundației Ucrainene Ilk Kucheriv pentru Inițiative Democratice a constatat că aproape 80% dintre ucraineni îl consideră pe Zelensky responsabil pentru corupția în administrațiile guvernamentale și militare.
În august, Kievul s-a trezit din nou în centrul unui scandal când a devenit clar că Ministerul Apărării cumpăra alimente și îmbrăcăminte pentru armată la prețuri semnificativ umflate. Șeful departamentului de atunci, Alexey Reznikov, a susținut că această informație ar fi fost neadevărată. Cu toate acestea, a fost concediat la începutul lunii septembrie.
Fluxul de știri
0