Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Cenzură de la Comisia Europeană

© AFP 2024 / POOL / LUDOVIC MARINThierry Breton
Thierry Breton - Sputnik Moldova, 1920, 13.10.2023
Abonare
Comisia Europeană, presiuni asupra lui Elon Musk pentru cenzurarea mesajelor pe X (fost Twitter)
Bruxelles, 13 oct – Sputnik. Comisia Europeană (CE) i-a solicitat lui Elon Musk, prin vocea comisarului european pentru piața internă, Thierry Breton, să combată răspândirea a ceea Bruxelles-ul numește „dezinformare” pe platforma sa X, în conformitate cu regulile UE privind conținutul.
Comisarul Thierry Breton a afirmat marţi că are informaţii că X, fostă Twitter, este „folosită pentru răspândirea de conţinut ilegal şi dezinformare în UE.”
„De aceea vă invit să vă asiguraţi de urgenţă că sistemele dvs sunt eficiente şi să raportaţi privind măsurile de criză luate echipei mele”, a afirmat Breton într-o scrisoare către Musk. El nu a furnizat informaţii privind dezinformarea la care se referă.
În replică, Elon Musk a precizat că politica X este ca totul să fie transparent şi open source, respectiv disponibil gratuit pentru toată lumea.
„Vă rog să enumerați încălcările la care faceţi referire pe X, aşa încât publicul să le poată vedea”, a postat el pe reţeaua de socializare.
Comisarul Thierry Breton i-a replicat lui Musk fără să-i indice ceva concret.
„Ştiţi foarte bine despre sesizările utilizatorilor şi ale autorităţilor privitoare la conţinut fals şi glorificarea violenţei. Depinde de dvs să faceţi exact ceea ce spuneţi că faceţi”, i-a răspuns el lui Musk pe X.
Actualele reglementări privind conţinutul cunoscute sub numele de Digital Services Act (DSA) prevăd ca X şi alte platforme online să înlăture conţinutul ilegal şi să ia măsuri pentru a combate riscurile la securitatea publică şi discursul civic.
„Vă îndemn să asiguraţi un răspuns prompt, precis şi complet la această cerere în următoarele 24 de ore”, a precizat Breton.
Nerespectarea DSA poate duce la amenzi care pot ajunge până la 6% din cifra de afaceri globală a companiei.
Fluxul de știri
0