Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Vicepremierul rus: Comerțul dintre Rusia și Arabia Saudită a crescut cu 20% în 7 luni

© Sputnik / Evgenya Novozhenina / Accesați arhiva multimediaМинистр энергетики РФ Александр Новак
Министр энергетики РФ Александр Новак - Sputnik Moldova, 1920, 12.10.2023
Abonare
Comerțul dintre Rusia și Arabia Saudită a crescut cu 20% în șapte luni, a declarat miercuri vicepremierul rus Alexander Novak.
BUCUREŞTI, 12 oct – Sputnik. „Conform rezultatelor din cele șapte luni, comerțul dintre țările noastre a crescut cu 20%”, a declarat Novak la o reuniune a Comisiei interguvernamentale Rusia-Arabia Saudită, în cadrul Săptămânii Energiei din Rusia.
Vicepremierul a adăugat că țările urmăresc să ajungă la o creştere a comerțului pentru a atinge valoarea de 7 miliarde de dolari până în 2030.
În plus, Rusia este pregătită să sporească livrările de produse petroliere către Arabia Saudită, a declarat oficialul.
Rusia și Arabia Saudită vor discuta și despre situația de pe piața mondială a petrolului, inclusiv despre schimbările cauzate de recenta escaladare a conflictului israeliano-palestinian, a adăugat Novak, citat de Sputnik Internaţional.
„Desigur, discutăm aceste chestiuni. Orice eveniment din lume poate influența într-un fel sau altul situația legată de consumul de energie”, a spus vicepremierul, fiind întrebat dacă agenda negocierilor bilaterale s-a schimbat din cauza conflictului.
Piețele globale ale petrolului sunt sensibile la evenimentele actuale, iar importanța coordonării dintre Moscova şi Riad și alți parteneri nu poate fi subestimată, a declarat miercuri purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.
„Desigur, piețele petroliere mondiale reacționează într-un mod foarte sensibil la evenimente precum cele care se desfășoară în prezent în legătură cu conflictului palestino-israelian. În acest caz, coordonarea noastră atât cu saudiții și cu ceilalți parteneri ai noștri, [coordonare] care are loc în mod constant, este importantă”, a declarat Peskov reporterilor.
Vizita în Rusia a ministrului saudit al Energiei, prințul Abdulaziz bin Salman, va fi un bun prilej de coordonare a pozițiilor, a adăugat oficialul.
Săptămâna Rusă a Energiei se desfășoară la Moscova în perioada 11-13 octombrie, reunind oficiali de rang înalt și reprezentanți ai companiilor energetice de top din peste 60 de țări.
Fluxul de știri
0