România
Știri, articole și comentarii despre viața publică din România

Statul român vrea să se confrunte cu problema drogurilor

© Pixabay / the3catsCocaină
Cocaină - Sputnik Moldova, 1920, 12.10.2023
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
România vrea să pornească războiul cu drogurile. O ședință CSAT dar și decizii luate de guvern indică seriozitatea problemei cu care se confruntă societatea românească.
BUCUREȘTI, 12 oct -Sputnik. Consiliul Suprem de Apărare a Ţării se reuneşte joi, la Palatul Cotroceni, sub conducerea preşedintelui Klaus Iohannis.
Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, pe ordinea de zi a reuniunii sunt incluse subiecte referitoare la consumul de droguri sau alte substanţe stupefiante de către tineri sau elevi - risc major la adresa siguranţei individuale şi naţionale.
De asemenea, precizează comunicatul de presă al Administrației Prezidențiale, vor fi discutate și evoluţiile privind situaţia de securitate în regiunea Mării Negre - implicaţii pentru România dar și planul de înzestrare a Armatei României 2024 - 2033.
În același timp, în ședința de guvern de joi, 12 octombrie, se vor aproba 25 de posturi de procurori la secția de combatere a traficului de droguri din cadrul DIICOT.
De asemenea se va înființa un serviciu specializat în combaterea traficului stradal de droguri în București-Ilfov.
De asemenea, va fi înființat un Birou antidrog la Constanța, care să acopere zona județelor Tulcea și Constanța, văzute ca veritabile „porți de intrare” pentru droguri în România.
Fluxul de știri
0