Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Musk: Războiul civil in Europa e inevitabil

© AP Photo / Richard DrewОснователь компаний Tesla и SpaceX Илон Маск
Основатель компаний Tesla и SpaceX Илон Маск - Sputnik Moldova, 1920, 12.10.2023
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Politicile moderne ale UE și continuarea tendințelor existente de migrație fac războiul civil în Europa inevitabil, a declarat antreprenorul american Elon Musk.
BUCUREȘTI, 12 oct – Sputnik „Dacă tendințele actuale continuă, războiul civil în Europa este inevitabil”, a spus Elon Musk, arătând cât de gravă a devenit problema migraţiei la nivel european.
Şi România este prinsă în acest joc, iar președintele Klaus Iohannis a declarat, după Summitul Comunității Politice Europene de la Granada, că nu crede că Pactul pe migrație va influența poziția Austriei în privința aderării României la Schengen. Acesta a spus că este nevoie de mai mult, "de mai multe negocieri" și și-a manifestat speranța "ca acestea să se facă și să dea roade".
"Este posibil să avem o discuție complet informală, până acum n-am avut-o. S-a scurs multă cerneală în ultimele zile pe acest pact pe migraţie. Sincer, progresul obţinut, după părerea mea, este destul de modest, dar este un progres, recunoaştem. Faţă de nimic ce am avut până acum, fiindcă de ani de zile se negociază şi poziţiile statelor au fost foarte diferite, nu s-a putut ajunge la nimic, acum avem o bază mai degrabă tehnică şi ceea ce s-a discutat foarte mult în ultimele zile, anumite puncte unde au fost negocieri intense, tratează aspecte pe care nu le-aş numi majore şi atunci nu cred că atunci că acest pas care s-a făcut acum, aşa-numitul Pact pe migraţie, va schimba poziţia Austriei. Este nevoie de mai mult, de mai multe negocieri şi sper ca acestea să se facă şi să dea roade" a arătat Iohannis.
Fluxul de știri
0