Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Miniștrii de Externe CSI au îndemnat Israelul și Palestina să înceteze luptele

© AP Photo / Ariel SchalitИзраильские солдаты едут на БТР возле границы с Ливаном
Израильские солдаты едут на БТР возле границы с Ливаном - Sputnik Moldova, 1920, 12.10.2023
Abonare
Lavrov: Miniștrii de Externe din țările CSI s-au pronunțat pentru încetarea conflictului dintre Israel și Palestina.
CHIȘINĂU, 12 oct – Sputnik. Şefii Ministerelor de Externe ale țărilor membre CSI au luat în discuție conflictul dintre Israel şi Palestina, toți consideră că este necesară oprirea confruntărilor armate, a declarat ministrul de Externe al Federației Ruse, Serghei Lavrov.
„Astăzi am atins acest subiect”, a spus el în timpul unei interacțiuni cu presa, răspunzând la întrebarea respectivă a unui jurnalist. Ministrul a adăugat că „toată lumea are o opinie unanimă, astăzi am discutat despre asta în componență restrânsă, că acest conflict trebuie oprit imediat”.
Lavrov a îndemnat ambelor părți să respecte dreptul umanitar și să evite utilizarea neselectivă a forței. „Toți au o opinie comună, că este necesară oprirea imediată a acestui conflict, că trebuie respectat dreptului internațional umanitar, că nu trebuie admise niciun fel de acte teroriste, utilizarea neselectivă a forței, în urma căreia ar putea avea de suferit și deja suferă civilii de ambele părți”, a spus ministrul.
El a adăugat că șefii Ministerelor de Externe ale țărilor membre CSI vor examina posibilitatea de a conveni asupra unei poziții comune privind acutizarea conflictului palestino-israelian înainte de summitul șefilor de state care fac parte din Comunitate.
„În ziua în care a început această fază fierbinte a confruntării dintre HAMAS și Israel, am făcut o declarație, o declarație oficială a Ministerului Afacerilor Externe, în care am îndemnat exact la ceea despre ce vorbiți acum - la încetarea imediată a focului și reluarea negocierilor directe între Israel și Palestina „Astăzi (la summitul miniștrilor de Externe CSI – n.red.) am atins acest subiect. Vom vedea dacă până la summit (al șefilor statelor membre CSI) va fi posibil să convenim asupra unei poziții comune pentru prezentarea ei oficială”, a spus Lavrov.
Fluxul de știri
0