Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Lavrov speră că Pașinian nu va schimba cursul politic al Armeniei

© Sputnik / Evgeny Biyatov / Accesați arhiva multimedia ministrul de Externe al Federației Ruse, Serghei Lavrov
 ministrul de Externe al Federației Ruse, Serghei Lavrov - Sputnik Moldova, 1920, 12.10.2023
ministrul de Externe al Federației Ruse, Serghei Lavrov
Abonare
Lavrov și-a exprimat speranța că Pașinian își va ține cuvântul privind cursul neschimbat al Armeniei.
CHIȘINĂU, 12 oct – Sputnik. Moscova speră că prim-ministrul Armeniei, Nikol Pașinian, va rămâne fidel declarațiilor sale despre cursul neschimbat al țării, în pofida încercărilor de a o trage într-o altă direcție, a declarat ministrul de Externe al Federației Ruse, Serghei Lavrov.
"Voi atrage atenția dumneavoastră asupra faptului că, în urmă cu câteva zile, prim-ministrul Pașinian a acordat un interviu în care a spus clar că Armenia nu își schimbă liniile directoare. Să sperăm că această poziție va predomina, în pofida încercărilor de a o trage într-o altă direcție”, le-a spus Lavrov jurnaliştilor după ședința Consiliului Miniştrilor de Externe CSI.
În ceea ce privește exacerbarea sentimentelor antirusești, acest lucru se face în măsură decisivă artificial, a menționat șeful MAE rus. „Știm despre acel număr de organizații neguvernamentale care au fost create în Armenia în ultimii ani, dar și înainte nu au fost puține. Aceste organizații nu sunt create cu scopul de a promova relații de prietenie între Armenia și Federația Rusă. Ba dimpotrivă. Ele sunt orientate spre crearea aici a terenului pentru dispoziții antirusești și pregătirea pentru promovarea în această regiune, prin intermediul Armeniei, a intereselor în primul rând SUA și Uniunii Europene și a țărilor NATO”, a subliniat Lavrov.
Însă, a specificat el, Rusia este sigură că majoritatea covârșitoare a poporului armean este interesată de dezvoltarea legăturilor tradiționale, istorice, frățești cu Federația Rusă.
Fluxul de știri
0