Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Iranul și Arabia Saudită unite de cauza palestiniană

© AFP 2024 / ED JONESEbrahim Raisi
Ebrahim Raisi - Sputnik Moldova, 1920, 12.10.2023
Abonare
Gest istoric între conducătorii a două state ce se află în relații tensionate: prințul moștenitor (dar conducător de facto) al Arabiei Saudite și președintele Iranului au discutat despre criza din Palestina.
BUCUREȘTI, 12 oct -Sputnik. Prinţul moştenitor saudit, Mohammed bin Salman, şi preşedintele iranian, Ebrahim Raisi, au discutat telefonic despre războiul dintre Israel şi Hamas, a informat joi presa de stat saudită, primul apel de la o apropiere surpriză în martie între Riad şi Teheran, notează AFP.
Conducătorul de facto al Arabiei Saudite a primit miercuri un apel telefonic de la liderul iranian în cursul căruia au discutat despre "situaţia militară actuală din Fâşia Gaza şi în jurul acesteia", a indicat agenţia oficială de presă saudită (SPA).
Prinţul moştenitor saudit i-a spus preşedintelui iranian că Riadul "comunică cu toate părţile internaţionale şi regionale pentru a pune capăt escaladării în curs", potrivit SPA. El a subliniat, totodată, "poziţia fermă a regatului în favoarea cauzei palestiniene", a subliniat comunicatul.
Agenţia oficială de presă iraniană, IRNA, a relatat, al rândul său, că cei doi lideri au discutat despre "necesitatea de a pune capăt crimelor de război împotriva Palestinei", deci cu un ton mai categoric decât comunicatul saudit.
Fluxul de știri
0