Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Dronă căzută pe teritoriul României

© Sputnik / Alexey Malgavko / Accesați arhiva multimediaПовседневная жизнь
Повседневная жизнь - Sputnik Moldova, 1920, 12.10.2023
Abonare
În cursul dimineții zilei de joi, o dronă a căzut pe teritoriul României într-o zonă cu vegetație din apropierea localității Plauru.
BUCUREȘTI, 12 oct -Sputnik. Ministerul român al Apărării Naționale a precizat că joi dimineață, în jurul orei 5,00, echipele de teren au raportat descoperirea unui crater de dronă, cu o posibilă explozie de impact, într-o zonă cu vegetație aflată pe malul drept al brațului Chilia, la aproximativ 3 km vest de localitatea tulceană Plauru.
De asemenea, ministerul român al Apărării Naționale a anunțat că a monitorizat în timp real situația aeriană din regiune. Ca urmare a detectării grupurilor de drone care se îndreptau spre porturile ucrainene, ministerul a activat procedurile de poliție aeriană și a oferit Inspectoratului pentru Situații de Urgență estimări cu privire la zonele specifice din județele Tulcea și Galați ce ar putea fi afectate.
Starea de prealertă aeriană în aceste zone ar fi încetat la ora 01.40, în data de 12 octombrie. Acest lucru indică semne de întrebare cu privire la originea dronei căzute în jurul orei 5.00.
Fluxul de știri
0