Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Zelenski va ”rezolva” și limba moldovenească

© Photo : Administrația PrezidențialăZelenski la Palatul Cotroceni, București, România
Zelenski la Palatul Cotroceni, București, România - Sputnik Moldova, 1920, 11.10.2023
Abonare
Promisiuni zelenskiene în timpul vizitei la București: se va rezolva problema limbii moldovenești” dacă chiar insistă partea românească.
BUCUREȘTI, 11 oct -Sputnik. Zelenski consideră că așa-zisa „limbă moldovenească” folosită pentru a divizia românii din Ucraina, „nu este importantă”: ”Pentru mine asta nu e o problemă” a mai subliniat el.
Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a spus că problema așa-zisei „limbi moldovenești”, folosită de autoritățile de la Kiev pentru a diviza artificial comunitatea românească, „nu este importantă”.
”Personal nu văd nicio problem globală în asta, nu văd nicio problemă în acest lucru. Pentru mine nu este o problemă. Înțeleg, unii oameni ar spune că Moldova este România, înțeleg. Pentru mine această problem nu e presantă”, a spus Zelenski la întâlnirea cu jurnaliștii români.
Președintele Ucrainei a ironizat preocupările de acest gen pe timp de război, spunând că ”îi pare rău” că ”nu pot să mă gândesc mereu la toate problemele mici în timpul războiului. Pentru o țară în război asta nu e o problem, îmi pare rău”.
Dar dacă românii insistă, guvernul de la Kiev va discuta problema…într-o săptămână, două. De ce nu trei?
Fluxul de știri
0