România
Știri, articole și comentarii despre viața publică din România

România angajată în exporturile de cereale din Ucraina

© Photo : Guvernul RomânieiÎntrevederea premierului Marcel Ciolacu cu preşedintele Ucrainei, Volodîmîr Zelenski
Întrevederea premierului Marcel Ciolacu cu preşedintele Ucrainei, Volodîmîr Zelenski - Sputnik Moldova, 1920, 11.10.2023
Abonare
România promite să dubleze capacitatea porturilor românești pentru cerealele ucrainene. Care de fapt sunt americane. Aceasta este promisiunea premierului Ciolacu în fața președintelui Zelenski.
BUCUREȘTI, 11 oct -Sputnik. Marcel Ciolacu și șeful regimului de la Kiev, au avut marţi, la Palatul Victoria, o întrevedere, în contextul vizitei înaltului oficial ucrainean la Bucureşti, informează Guvernul.
„Cei doi demnitari au avut un schimb de opinii privind demersurile comune pentru îmbunătăţirea conectivităţii transfrontaliere între România şi Ucraina şi au agreat accelerarea proiectelor de infrastructură în vederea dublării capacităţii de tranzit prin porturile româneşti de la Dunăre şi Marea Neagră, de la 2 milioane de tone, la 4 milioane de tone, pentru exporturile ucrainene”, se arată într-un comunicat al Biroului de presă al Guvernului.
Prim-ministrul a subliniat importanţa dialogului coordonat dintre România, Ucraina, Republica Moldova, Comisia Europeană şi Statele Unite ale Americii pe tema interconectivităţii. El a arătat deschiderea părţii române pentru aprofundarea acestui format de dialog, ca urmare a concluziilor rezultate din discuţiile avute la Galaţi, în luna august, şi Constanţa, în septembrie, a precizat comunicatul guvernului de la București.
Fluxul de știri
0