Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Maia Sandu a făcut publică noua strategie de securitate a Republicii Moldova

© Photo : Preşedinţia Republicii MoldovaМайя Санду
Майя Санду - Sputnik Moldova, 1920, 11.10.2023
Abonare
Maia Sandu: Azi, la CSS, am prezentat proiectul Strategiei Securității Naționale, care definește pericolele la adresa securității țării și direcțiile de acțiune pe care vom merge pentru a asigura și consolida securitatea națională, securitatea fiecărui cetățean.
CHIȘINĂU, 11 oct - Sputnik. Maia Sandu a vorbit în fața presei despre viziunea sa asupra strategiei de securitate națională a Moldovei, viziune care, după ce a fost vociferată oficial de președintele țării, va fi aprobată de guvernarea PAS.
În fond Sandu nu a spus nimic nou. Ea a avut un discurs rusofob și simetric prooccidental. „Rusia este răul suprem – Occidentul este paradisul terestru și un spațiu în care mai că nu levitează sfinții civilizației umane, spuma umanității” – cam asta ar rezulta din felul în care Sandu a apostrofat Rusia și a elogiat Apusul.
Sandu s-a referit la o serie de aspecte cu care orice moldovean va fi de acord, adică e vorba despre idei care chiar pot consolida societatea: protecție populației ca sarcină primordială a statului, crearea unui stat puternic și respectat, consolidarea instituțiilor statului, controlul deplin al întregului teritoriu în care Moldova este recunoscută la nivel internațional de către autoritățile constituționale, contribuția țării noastre la menținerea păcii și securității regionale, lupta contra corupției, soluționarea pașnică a conflictului transnistrean.
În discursul său Maia Sandu a declarat că Moldova este amenințată de Rusia și de corupție.
Potrivit ei, Rusia șantajează energetic Moldova, caută să o dezbine, să-i submineze securitatea.
Chișinăul, susține Sandu, va dezvolta relații (pentru a-și consolida securitatea) cu țările care împărtășesc aspirațiile actualei puteri politice din Moldova – adică – cu țările din Occident și cu cele controlate de Occident.
Fluxul de știri
0