Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Întrunire a șefilor Apărării din NATO la Bruxelles

© AFP 2024 / KENZO TRIBOUILLARDFlag NATO
Flag NATO - Sputnik Moldova, 1920, 11.10.2023
Abonare
Ucraina pune la bătaie toate instrumentele sale pentru a convinge NATO ca susținerea pentru regimul de la Kiev să rămână o prioritate. Președintele Zelenski și ministrul său al apărării sunt la Bruxelles pentru a convinge alianța că trebuie să le susțină regimul.
BUCUREȘTI, 11 oct -Sputnik. Miniştrii apărării din NATO încep miercuri la Bruxelles o reuniune de două zile care are pe agendă continuarea sprijinului pentru Kiev, precum şi diferite provocări la adresa securităţii, inclusiv actuala izbucnire de violenţă din Orientul Mijlociu. Tot miercuri, șeful regimului de la Kiev, Zelenski, va face o vizită la sediul alianței.
Recenta escaladare a conflictului dintre mişcarea islamistă Hamas şi Israel, la care se adaugă incertitudinea politică de la Washington dar și de la Varșovia și Bratislava, până de curând aliați apropiați ai regimului Zelenski, a generat preocupări în ce priveşte ajutorul militar american vital pentru Kiev.
Miercuri după-amiaza, ministrul ucrainean al apărării Rustem Umerov urmează să ia parte la o reuniune a aşa-numitului Consiliu NATO-Ucraina, prilej cu care este de aşteptat să le expună omologilor săi din Alianţă priorităţile Kievului, care se teme că pierde susținerea dinspre Occidentul colectiv.
Fluxul de știri
0