Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Congresul SUA rămâne blocat din cauza republicanilor

© Sputnik / Алексей Агарышев / Accesați arhiva multimediaSediul Congresului SUA
Sediul Congresului SUA - Sputnik Moldova, 1920, 11.10.2023
Abonare
Războiul dintre republicani continuă în Congresul SUA, după ce a fost demis președintele Camerei Reprezentanților, camera inferioară a legislativului american.
BUCUREȘTI, 11 oct -Sputnik. Presiunile cresc pe republicani odată cu atacul Hamas asupra Israelului, Congresul SUA trebuind să devină ”funcționabil” în cel mai scurt timp, pentru aprobarea susținerii militare pentru Israel. Cu toate acestea, războiul intern din SUA este mult mai greu de dus decât presiunile externe.
Presaţi din toate părţile să acţioneze în favoarea Ucrainei şi Israelului, republicanii au încercat marţi să îngroape securea războiului şi să cadă în sfârşit de acord asupra unui nou "speaker" al Camerei Reprezentanţilor SUA, dar negocierile au eșuat din nou.
”Speaker-ul" în funcţie de nouă luni a fost înlăturat pe 3 octombrie - victimă a tensiunilor extrem de puternice dintre aleşii moderaţi şi trumpiştii din partid. De atunci, republicanii nu au reuşit să cadă de acord asupra unui succesor.
Fluxul de știri
0