România
Știri, articole și comentarii despre viața publică din România

Zelenski vine în vizită la București

© AP Photo / Ukrainian Presidential Press Office Президент Украины Владимир Зеленский в Изюме
Президент Украины Владимир Зеленский в Изюме - Sputnik Moldova, 1920, 10.10.2023
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Liderul regimului de la Kiev, Vladimir Zelenski, vine în România într-o vizită ce stă sub semnul unei profunde discreții, justificate din rațiuni de securitate.
BUCUREȘTI, 10 oct -Sputnik. Deși statul român este un aliat important al regimului Zelenski, societatea românească este mult mai rezervată în ceea ce privește susținerea cauzei ucrainene, în contextul unor probleme ce devin tot mai acute. Încălcarea drepturilor minorității românești din țara vecină rămâne un subiect ce tensionează pe români, pe fondul lipsei de reacție oficială a autorităților.
De asemenea, susținerea financiară, economică și militară acordate de București Ucrainei, devin o povară economică tot mai grea pe umerii românilor.
Zelenski va fi primit la palatul Cotroceni de către președintele Iohannis, marți, 10 octombrie, la ora 13,00.
La ora 17,40, Zelenski va fi primit și de către premierul României, Marcel Ciolacu.
Se pare că de la ora 14,30, Zelenski se va adresa și plenului Parlamentului României. La această oră Parlamentul României a anunțat doar o ședință comună, în plen, a celor două Camere de la ora 14,00.
Probabil însă abia de mâine încolo românii vor afla cât îi va costa pe mai departe, financiar și nu numai, susținerea regimului de la Kiev.
Fluxul de știri
0