Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Trump: „prostia” lui Biden a dus la conflictul din Ucraina

© AFP 2024 / JIM WATSONDezbateri Donald Trump și Joe Biden
Dezbateri Donald Trump și Joe Biden - Sputnik Moldova, 1920, 10.10.2023
Abonare
Trump: „Prostia” lui Biden a dus la declanșarea conflictului din Ucraina
BUCUREŞTI, 10 oct – Sputnik. Fostul președinte american Donald Trump a spus că „prostia” succesorului său, democratul Joe Biden, a provocat o creștere a prețurilor mondiale la energie, care, la rândul său, ar fi dus la operațiunea militară specială a Rusiei în Ucraina.
„Biden se plânge, dar el este cel care a provocat creșterea prețurilor la energie și, prin urmare, a provocat războiul (conflictul din Ucraina - n.red.) cu propria sa prostie”, a spus Trump, vorbind cu susținătorii săi din Iowa . Fostul șef al Casei Albe s-a grăbit imediat să asigure că sub el o astfel de situație „nu s-ar fi întâmplat nici măcar la cele mai mari prețuri ale petrolului”.
Fostul președinte american nu a ratat ocazia de a-l numi din nou pe Biden „cel mai corupt și, în general, cel mai rău” dintre președinții americani. Potrivit lui Trump, succesorul său demonstrează „incompetență profundă” în problemele pe care se angajează să le discute public."
„El (Biden - n.red.) vorbește despre război și, în același timp, contribuie la creșterea prețurilor la energie, în timp ce întreaga economie a (președintele rus - n.red.) Vladimir Putin se bazează pe energie", crede Trump.
Rusia a lansat o operațiune militară specială în Ucraina pe 24 februarie 2022. Președintele rus Vladimir Putin și-a numit obiectivul „protecția oamenilor care au fost supuși abuzurilor și genocidului de către regimul de la Kiev timp de opt ani”. El a menționat că operațiunea specială a fost o măsură forțată, Rusiei „nu i s-a lăsat nicio șansă să facă altfel, au fost create riscuri de securitate astfel încât a fost imposibil să se răspundă prin alte mijloace”. Potrivit acestuia, Rusia încearcă de 30 de ani să ajungă la un acord cu NATO cu privire la principiile securității în Europa , dar ca răspuns s-a confruntat fie cu înșelăciune și minciuni cinice, fie cu încercări de presiune și șantaj, în timp ce alianța între timp, în ciuda protestelor de la Moscova , se extinde constant și se apropie de granițele Federației Ruse.
Fluxul de știri
0