Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

ONU: Israelul să respecte dreptul internațional umanitar

© Photo : Guvernul Republicii MoldovaГенеральный секретарь ООН Антониу Гутерреш
Генеральный секретарь ООН Антониу Гутерреш - Sputnik Moldova, 1920, 10.10.2023
Abonare
ONU cere Israelului să respecte dreptul internațional și să protejeze civilii din Gaza, în cadrul operațiunilor sale militare contra Hamas.
BUCUREȘTI, 10 oct -Sputnik. Secretarul General al Organizaţiei Naţiunilor Unite, Antonio Guterres, a cerut luni Israelului să desfăşoare operaţiuni militare în Gaza în conformitate cu dreptul internaţionale.
Guterresa mai spus că este "profund tulburat" de anunţul Israelului privind un "asediu complet" asupra Fâşiei Gaza, cu promisiuni de a întrerupe alimentarea, apa şi electricitatea pentru cei două milioane de locuitori.
"Deşi recunosc preocupările legitime de securitate ale Israelului, reamintesc, de asemenea, Israelului că operaţiunile militare trebuie să se desfăşoare în strictă conformitate cu dreptul umanitar internaţional", a spus Guterres.
El a mai afirmat că ONU a primit deja rapoarte despre lovituri israeliene asupra unităţilor medicale din Gaza şi a cerut tuturor părţilor "să permită accesul Naţiunilor Unite pentru a oferi asistenţă umanitară urgentă civililor palestinieni prinşi şi neajutoraţi în Fâşia Gaza".
Guterres a reiterat, de asemenea, "condamnarea totală" a "atacurilor odioase" lansate sâmbătă de gruparea militantă islamistă Hamas şi i-a cerut acesteia să pună capăt atacurilor cu rachete asupra Israelului şi să elibereze ostaticii ţinuţi închişi în Gaza.
"Recunosc nemulţumirile legitime ale poporului palestinian. Dar nimic nu poate justifica aceste acte de teroare şi uciderea, mutilarea şi răpirea de civili", a spus Guterres.
Fluxul de știri
0