Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Nedenunțată în Occident, corupția din Ucraina a favorizat ajungerea armelor în Palestina

© AP Photo / Gerry BroomeАвтомат М4
Автомат М4 - Sputnik Moldova, 1920, 10.10.2023
Abonare
Armele pe care Occidentul le-a oferit Ucrainei ajung în mâinile palestinienilor, a spus un expert libanez.
BUCUREŞTI, 10 oct – Sputnik.Statele Unite își vor epuiza resursele ajutând Israelul în conflictul său cu Hamasul, potrivit unui expert libanez. Acesta a mai spus că armele pe care Occidentul le-a oferit Ucrainei ajung în mâinile palestinienilor.
Tot mai multe voci vorbesc despre revânzarea de către Kiev a armelor primite din Occident pentru a face față conflictului cu Rusia. Un expert din Liban împărtăşeşte această opinie.
„Presa occidentală menţine tăcerea cu privire la scandalurile de corupție din Ucraina și vânzarea de arme către Palestina”, a declarat pentru Sputnik analistul politic libanez Ghassan Jawad. Potrivit acestuia, rezistența palestiniană deţine arme de fabricație occidentală transferate din Ucraina. Anterior, o parte a fost trimisă în Siria.
„Sunt Statele Unite pregătite să ajute Israelul? Acest război îi va epuiza forțele, așa cum s-a întâmplat în timpul crizei ucrainene, cauzate de Statele Unite”, a subliniat expertul.
Repetând ceea ce a spus şi New York Times, analistul a observat, de asemenea, că serviciile secrete israeliene nu şi-au făcut treaba.
„Această situaţie reflectă vulnerabilitatea Americii și a Occidentului. De asemenea, forţele sunt de partea palestinienilor. Multe state au înțeles că poporul palestinian suferă și s-au plasat de partea lor. Deși unii oameni ţin cu Israelul”, a spus Jawad.
Totodată, Jawad a acuzat Occidentul că a favorizat doar propriile interese în orice situație.
„Occidentul nu dorește rezolvarea niciunui conflict regional. Nu este interesat de numărul victimelor, nici chiar din Ucraina”, a spus expertul.
Fluxul de știri
0