România
Știri, articole și comentarii despre viața publică din România

Exerciții NATO în județul Brașov din România

© Photo : Ministerul Apărării al Republicii MoldovaMilitari americani, români și moldoveni desfășoară aplicații comune pe un poligon din Republica Moldova
Militari americani, români și moldoveni desfășoară aplicații comune pe un poligon din Republica Moldova - Sputnik Moldova, 1920, 10.10.2023
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
La poligonul Cincu (județul Brașov) al armatei române se va desfășura un amplu exercițiu NATO. La exerciţiu participă peste 400 de militari din 17 naţiuni aliate şi peste 20 subunităţi din structura de comandă şi de forţe a NATO.
BUCUREȘTI, 10 oct -Sputnik. ExerciţiulNATO de tip Computer-Assisted/Command Post Exercise (CAX/CPX) fiind menit să antreneze capacitatea de reacție a unităților de comandă ale trupelor străine prezente pe teritoriul României, în acord cu comandamentele românești.
”Corpul Multinaţional de Sud-Est (MNC-SE) face parte din structura de forţe a NATO şi are misiunea de a asigura comanda şi controlul operaţiilor terestre ale NATO la nivel corp de armată, în orice situaţie, la criză sau război, cu scopul de a întări postura de descurajare şi apărare a Alianţei Nord-Atlantice în România şi Bulgaria. La Summit-ul NATO de la Bruxelles din iulie 2018, Preşedintele României a făcut cunoscută intenţia de a dezvolta pe teritoriul naţional o capabilitate NATO de comandă şi control, în contextul demersului de adaptare a structurii de comandă a NATO şi în condiţiile necesităţii de adaptare la un mediu de securitate regional şi internaţional instabil. Iniţiativa României a fost primită cu interes şi agreată de către participanţii la acest eveniment”, a mai precizat Ministerul Apărării.
Începând cu data de 1 iulie 2021, în conformitate cu Hotărârea Parlamentului României nr. 8, din 18 iunie 2020, Comandamentul Corpului Multinaţional de Sud-Est (HQ MNC-SE) s-a redislocat din Bucureşti şi a început oficial activitatea în garnizoana Sibiu.
Fluxul de știri
0