Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Erste: Atacul Hamas asupra Israelului a forțat SUA să-și reconsidere poziția

© AP Photo / Hatem MoussaДым от израильского авиаудара поднимается над городом Газа
Дым от израильского авиаудара поднимается над городом Газа - Sputnik Moldova, 1920, 10.10.2023
Abonare
Atacul Hamas asupra Israelului a forțat Washingtonul să-și reconsidere poziția, relatează postul de televiziune german Das Erste.
BUCUREŞTI, 10 oct – Sputnik. Atacul Hamas asupra Israelului a schimbat dramatic politica SUA și a forțat Washingtonul să-și reconsidere poziția, relatează postul de televiziune german Das Erste. Printre victimele și ostaticii Hamas se numără americani, iar președintele american Joe Biden nu-l mai critică pe premierul israelian Benjamin Netanyahu și este complet de partea Israelului.
După cum notează canalul, obiectivul SUA de a crea un echilibru între Israel și Arabia Saudită a dispărut acum în fundal, la fel ca și conflictul ucrainean și rivalitatea cu China.
În plus, Congresul trebuie să aprobe alocarea de fonduri suplimentare pentru Israel, iar activitatea Camerei Reprezentanților este temporar paralizată.
Este posibil ca Kevin McCarthy să revină în funcția de Președinte al Camerei Reprezentanților, consideră publicația, iar escaladarea conflictului din Orientul Mijlociu poate schimba cursul campaniei prezidențiale în curs de derulare, citează InoTV .
Fluxul de știri
0