Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

SUA cresc importurile de mărfuri din Rusia

© Pixabay / HesselVisserContainere
Containere - Sputnik Moldova, 1920, 09.10.2023
Abonare
SUA au crescut importurile de mărfuri din Rusia, în ciuda impunerii de sancțiuni economice pe scară largă asupra Moscovei.
BUCUREŞTI, 9 oct – Sputnik. SUA au crescut importurile de mărfuri din Rusia, în ciuda impunerii de sancțiuni economice pe scară largă asupra Moscovei, au arătat joi datele publicate de Biroul pentru recensământ al SUA.
În august, volumul de produse importate din Rusia a urcatcu 56,4 milioane dolari, ridicându-se la 298,1 milioane dolari, potrivit raportului, citat de RT. Cifra este însă mult mai mică decât cea din februarie, când importurile au atins 642,8 milioane de dolari, un maxim pentru 2023.
În acelaşi timp, exporturile SUA către Rusia au continuat să scadă, de la 35,6 milioane dolari în iulie la 32,1 milioane dolari în august.
Cifra comercială de afaceri a scăzut brusc după ce Washingtonul a impus sancțiuni dure împotriva Moscovei ca răspuns la operațiunea sa militară din Ucraina.
Primăvara trecută, SUA au interzis importurile de produse petroliere rusești, de diamante și fructe de mare. Ulterior, a impus tarife suplimentare asupra importurilor de oțel, de produse din aluminiu, cauciuc, lemn și alte mărfuri din Rusia. Drept urmare, importurile de către SUA de metale feroase din Rusia au scăzut la aproape zero.
Fluxul de știri
0