România
Știri, articole și comentarii despre viața publică din România

România pregătită să trimită ajutor medical Israelului

© AFP 2024 / JACK GUEZУлица в Тель-Авиве после попадания ракеты, выпущенной палестинскими боевиками из сектора Газа.
Улица в Тель-Авиве после попадания ракеты, выпущенной палестинскими боевиками из сектора Газа. - Sputnik Moldova, 1920, 09.10.2023
Abonare
România va fi gata să ofere ajutor medical Israelului imediat ce acesta va fi solicitat de către autoritățile israeliene. Aceasta este poziția ministrului Sănătății de la București care anunță că toate pregătirile dinspre partea românească sunt făcute.
BUCUREȘTI, 9 oct -Sputnik. România este pregătită să ofere ajutor medical Israelului, în măsura în care acest ajutor va fi solicitat de către autoritățile israeliene, a declarat ministrul român al Sănătății, Alexandru Rafila.
Rafila a anunţat, duminică seară, că se vor deschide liste pentru cei care ar dori să se deplaseze în Israel, în cadrul unor echipe medicale, pentru a acorda ajutor sistemului sanitar de acolo. De asemenea, ministrul a precizat că s-ar putea trimite în timp relativ scurt sânge şi hemoderivate, dacă Israelul va solicita ajutor, lucru care nu s-a întâmplat până în prezent.
”Acest sprijin ar putea consta în echipe medicale formate din voluntari – şi ştiţi bine că noi am făcut acelaşi lucru şi în ceea ce priveşte catastrofa care a avut loc în Turcia, atunci când a fost un cutremur foarte puternic – şi, de asemenea, în furnizarea de sânge sau în hemoderivate. Mâine vom deschide o listă pentru voluntarii care ar putea să dorească să meargă în Israel în cadrul unor echipe medicale”,a declarat ministrul.
Acesta a explicat că a discutat cu oficiali din Israel – ambasadorul din România şi ministrul Sănătăţii – şi deocamdată nu au solicitat ajutor.
Fluxul de știri
0