Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Mini-Schengen în Balcani?

© AFP 2024 / HENRIK MONTGOMERY / SCANPIX SWEDENControl pașapoarte
Control pașapoarte - Sputnik Moldova, 1920, 09.10.2023
Abonare
Se pregătește ”mini-Schengen”-ul între România, Bulgaria și Grecia, în perspectiva tot mai evidentului refuz al UE de a accepta extinderea zonei de liberă circulație? Șefii de guvern din cele trei țări se întâlnesc la Varna.
BUCUREȘTI, 9 oct -Sputnik. Premierul Marcel Ciolacu participă, luni, la Varna, în Bulgaria, la Reuniunea trilaterală România - Bulgaria - Grecia împreună cu o delegaţie guvernamentală.
Potrivit unui comunicat de presă al Guvernului, în marja acestei reuniuni, prim-ministrul Marcel Ciolacu va avea o întrevedere în format trilateral cu omologii din Bulgaria, Nikolai Denkov, şi din Grecia, Kyriakos Mitsotakis, precum şi întâlniri în format bilateral cu prim-miniştrii celor două ţări.
La rândul lor, membrii delegaţiei guvernamentale române vor participa la întâlnirile de lucru pe teme de securitate regională, cooperarea în domeniul energiei şi al transportului, programate în cadrul evenimentului de la Varna.
Natura temelor discutate sugerează că delegațiile guvernamentale pregătesc un acord de liberă circulație între România, Bulgaria și, eventual, Grecia, în contextual în care refuzul aderării la Schengen a Bulgariei și României va fi reconfirmat anul acesta.
Fluxul de știri
0