Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Brandurile străine revin pe piața rusească

© Sputnik / Miroslav RotariImagine simbol
Imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 09.10.2023
Abonare
Numărul de mărci străine care s-au înregistrat în Rusia în acest an a crescut, în ciuda sancțiunilor care au avut ca scop descurajarea afacerilor în țară.
BUCUREŞTI, 9 oct – Sputnik. Numărul de mărci străine care s-au înregistrat în Rusia în acest an a crescut, în ciuda sancțiunilor care au avut ca scop descurajarea afacerilor în țară, potrivit unui raport RBK, publicat joi, care citează date de la firma de consultanță NF Group.
Între ianuarie și septembrie, 16 noi retaileri străini au început să activeze în Rusia, fiind cel mai mare număr din ultimii patru ani. În 2019, Rusia a înregistrat intrarea a 26 de noi branduri străine în sectorul vânzării cu amănuntul, dar această cifră a scăzut constant în fiecare an: 13 în 2020, 15 în 2021 și 11 în 2022. Cel mai mare număr înregistrat de nou-veniți în ultimul deceniu a fost în 2014, de 68 de firme.
Majoritatea acestor companii nou înființate sunt din sectoarele de îmbrăcăminte, încălțăminte și bunuri pentru casă. Deși cele mai multe provin din Turcia, există și mărci din Belarus, Kârgâzstan, Australia, Coreea de Sud și Estonia, potrivit datelor, citate de RT.
Analiștii au observat o schimbare importantă a originii noilor firme, începând din 2022, când numeroase mărci occidentale au ales să iasă din Rusia din cauza sancțiunilor legate de Ucraina. Înainte de 2022, majoritatea înregistrărilor de noi branduri proveneau de la firme cu sediul în UE și SUA.
Experții consideră că plecarea companiilor occidentale reprezintă o oportunitate profitabilă pentru ca mărcile de mâna a doua și a treia să se extindă pe plan internațional prin Rusia. În timp ce aceste mărci pot să nu fie la fel de renumite la nivel mondial precum giganții din industrie, acestea oferă adesea produse de calitate similară.
În plus, companiile interne din Rusia profită de această situație, umplând golurile rămase după plecarea firmelor străine. Potrivit grupului NF, între martie 2022 și sfârșitul primului trimestru al acestui an, 23 de companii străine și-au anunțat ieșirea de pe piața rusească, în timp ce 34 s-au rebranduit și şi-au transferat operațiunile din Rusia către alți jucători de pe piață.
În consecință, a devenit disponibil un spațiu substanțial în centrele comerciale rusești. Branduri rusești de îmbrăcăminte precum Lime, Henderson, Gloria Jeans, Ostin, Love Republic și Sela au profitat activ de aceste oportunități, extinzându-și prezența în toată țara în ultimul an.
Fluxul de știri
0