Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Viitor sumbru pentru Ucraina

© Sputnik / Sergey Guneev / Accesați arhiva multimediaРабочая поездка Д.Медведева в ЦФО
Рабочая поездка Д.Медведева в ЦФО - Sputnik Moldova, 1920, 08.10.2023
Abonare
Fost premier ucrainean: Un număr mare de tragedii vor avea loc în Ucraina în următoarele luni din cauza jocului politic murdar al Kievului
Bruxelles, 8 oct – Sputnik. Un număr mare de tragedii vor avea loc în Ucraina în următoarele luni din cauza jocului politic murdar al Kievului, inclusiv pe fundalul unei „contraofensive” eșuate, a declarat fostul prim-ministru ucrainean Mykola Azarov.
„Vor fi multe tragedii în Ucraina în următoarele luni. Oamenii obișnuiți ar trebui să se gândească la siguranța lor, pentru a nu deveni un instrument în jocul politic murdar al regimului de la Kiev. Pentru ca mai târziu să nu se dovedească că jumătate din tragediile sunt opera anumitor structuri”, a scris Azarov pe canalul său Telegram.
Potrivit fostului premier, situația din țară va fi afectată negativ și de reticența SUA de a continua finanțarea Kievului pe fundalul „contraofensivei” eșuate.
„Americanii s-au săturat de Ucraina – acest lucru reduce șansele de finanțare ulterioară la zero. Îi devine din ce în ce mai dificil pentru Zelensky să ignore scăderea sprijinului pentru Ucraina. Partidul Republican s-a îndreptat de mult spre Rusia. Mai mult de jumătate din populație o susține, dând prioritate candidaților la președinție care promit să oprească ajutorul pentru Kiev”, a adăugat Azarov.
Potrivit lui Azarov, pentru ca Statele Unite să „rămână în joc”, președintele Joe Biden trebuie să obțină urgent suficiente voturi pentru a continua finanțarea Ucrainei. Cu toate acestea, „lipsa succeselor militare ale Ucrainei îi complică semnificativ sarcina”.
Fluxul de știri
0