România
Știri, articole și comentarii despre viața publică din România

Români evacuaţi din Israel

© Sputnik / Rodion ProcaAvion ”TAROM”
Avion ”TAROM” - Sputnik Moldova, 1920, 08.10.2023
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Două curse Tarom au evacuat 346 de cetățeni români și străini din Israel
BUCUREȘTI, 8 oct - Sputnik. Ministerul Afacerilor Externe (MAE) anunță că în noaptea de sâmbătă spre duminică două curse Tarom au luat din Israel 346 cetățeni români și străini.
MAE anunță că „în urma demersurilor efectuate de Celula de Criză a MAE, în noaptea zilei de 7/8 octombrie 2023, 346 cetățeni români și străini au fost repatriați din Statul Israel, prin intermediul a două curse operate de compania TAROM (189 prin intermediul primei curse, respectiv 157 prin intermediul celui de-al doilea zbor)”.
O echipă consulară mobilă din cadrul Ambasadei României la Tel Aviv și a Oficiului de Reprezentare al României la Ramallah s-a deplasat la Aeroportul Ben Gurion pentru a acorda asistență consulară cetățenilor români aflați pe aeroport.
ООН - Sputnik Moldova, 1920, 08.10.2023
Internațional
Consiliul de Securitate al ONU se va reuni duminică pentru situația din Israel
Totodată, reprezentanții Celulei de Criză a MAE s-au coordonat cu autoritățile israeliene și cu Patriarhia Română pentru gestionarea grupurilor de cetățeni români și de pelerini români aflați pe Aeroportul Ben Gurion, în vederea asigurării cazării acestora, până la identificarea unor soluții de repatriere.
MAE reiterează recomandarea adresată cetățenilor români care intenționează să călătorească în Statul Israel să își reprogrameze călătoria și să urmărească rubrica „Alerte de călătorie” de pe pagina de internet a MAE.
Cetățenii români care se află pe teritoriul acestui stat se pot adresa Ambasadei României la Tel Aviv şi își pot anunța prezenţa în regiune.
Fluxul de știri
0