Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Mișcarea Hezbollah anunță că va fi solidară cu luptătorii palestinieni

© AP Photo / Bilal HusseinHashem Safieddine (Hashim Safi Al Din)
Hashem Safieddine (Hashim Safi Al Din) - Sputnik Moldova, 1920, 08.10.2023
Abonare
Mișcarea Hezbollah din Liban nu intenționează să rămână pe margine în conflictul dintre grupurile de rezistență palestiniene și armata israeliană
CHIȘINĂU, 8 oct - Sputnik. Partidul șiit Hezbollah nu intenționează să rămână pe margine în conflictul dintre grupurile de rezistență palestiniene și armata israeliană, a declarat șeful comitetului executiv al partidului, Hashem Safieddine, în cadrul unui miting de solidaritate în masă la Beirut, a relatat Al Mayadeen TV.
"Nu am spus că vom menține o poziție neutră", a precizat politicianul șiit. - Luptătorii palestinieni nu vor fi lăsați singuri cu Israelul". El a spus că membrii aripii armate a Hezbollah sunt acum "acolo unde ar trebui să fie".
Secretarul de stat american Antony Blinken a declarat că SUA avertizează Hezbollahul din Liban să nu încerce să intervină în conflictul din Gaza.
Reamintim, în această dimineață Mișcarea Hezbollah a revendicat trei atacuri asupra obiectele militare israeliene din nordul țării. La rândul său armata israeliană a atacat ținte din Liban aparținând Hezbollah.
Fluxul de știri
0