Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Putin prezice prăbușirea treptată a sistemului financiar bazat pe dolari

© Pexels / Karolina GrabowskaАмериканские доллары
Американские доллары - Sputnik Moldova, 1920, 07.10.2023
Abonare
Sistemul financiar global bazat pe dolari nu este echilibrat, întrucât nu răspunde intereselor tuturor țărilor, a declarat joi președintele rus.
BUCUREŞTI, 6 oct – Sputnik. Sistemul financiar global bazat pe dolari nu este echilibrat, întrucât nu răspunde intereselor tuturor țărilor, a declarat joi președintele rus Vladimir Putin, la sesiunea plenară a Clubului de discuții Valdai.
Potrivit lui Putin, dominanța monedei americane trebuie să se încheie, ceea ce se întâmplă deja, în timp ce autoritățile americane „îşi taie craca de sub picioare”.

„Sistemul Bretton Woods a fost creat cândva pe temeiuldolarului, dar toate acestea se prăbușesc treptat. Moneda este un derivat al puterii economice a țării care emite această monedă”, a subliniat liderul rus, citat de RT.

În plus, ponderea economiei SUA în PIB global este în scădere, după cum arată datele statistice, a subliniat Putin.
Potrivit președintelui, Washingtonul este obișnuit să printeze bani pentru a-și acoperi deficitul bugetar și va continua această politică atât timp cât este necesar.
„Vor tipări mai mult. Au tipărit mai mult de 9 trilioane de dolari în perioada Covid și post-Covid. Prin urmare, nu îi costă nimic să îi printeze și să îi împrăștie în toată lumea, crescând astfel inflația în privinţa alimentelor. O vor face cu siguranță”, a prezis Putin.
Fluxul de știri
0