Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Rosatom a oferit autorităților Bangladeshului certificat de livrare de combustibil nuclear

© Sputnik / Alexei Danichev / Accesați arhiva multimediaEmblema corporației rusești ”Rosatom”
Emblema corporației rusești ”Rosatom” - Sputnik Moldova, 1920, 06.10.2023
Abonare
Şeful corporației nucleare ruseşti de stat Rosatom a predat oficial autorităților din Bangladesh certificatul de livrare a primului lot de combustibil nuclear către centrala nucleară Rooppur.
BUCUREŞTI, 6 oct – Sputnik.Şeful corporației nucleare ruseşti de stat Rosatom, Alexei Likhacev, a predat oficial joi premierului Bangladeshului, Sheikh Hasina, certificatul de livrare a primului lot de combustibil nuclear către centrala nucleară Rooppur.
„Vă rog, prezentați certificatul prim-ministrului Bangladeshului”, a spus Likhacev la ceremonia de livrare a combustibilului nuclear către centrala nucleară Rooppur, potrivit Sputnik Internaţional.
Rusia și Bangladeshul au reușit să depășească provocările întâmpinate de proiectul centralei nucleare Rooppur legate de pandemie și de sancțiunile fără precedent împotriva Moscovei, a spus Likhacev.
„Desigur, imlementarea acestui proiect nuclear pe scară largă a avut propriile dificultăți și provocări asociate pandemiei şi presiunii politicii externe fără precedent, dar am reuşit să le depășim. Acesta este meritul neprețuit al liderilor țărilor noastre”, a adăugat Likhacev la ceremonie.
Fluxul de știri
0