Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Republica Moldova denunță 4 acorduri cu CSI

© Photo : CIS Executive CommitteeФлаги стран СНГ
Флаги стран СНГ - Sputnik Moldova, 1920, 06.10.2023
Abonare
Regimul Maia Sandu- PAS, ia noi măsuri de îndepărtare de Comunitatea Statelor Independente, în speranța că aceste demersuri vor fi apreciate în Occident și vor consolida apropierea de UE.
BUCUREȘTI, 6 oct -Sputnik. Republica Moldova va denunța patru acorduri încheiate pe platforma Comunității Statelor Independente (CSI). Această decizie este examinată acum de Parlamentul de la Chișinău.
Vor fi denunțate la propunerea Ministerului Apărării, a Acordului dintre statele membre al Comunității Statelor Independente referitor la Forțele Armate Strategice, încheiat la Minsk la data de 30 decembrie 1991.
Ministerul Apărării a mai propus denunțarea Acordului Consiliului Șefilor de state-membre ale Comunității Statelor Independente cu privire la Forțele Armate și Trupele de Grăniceri, încheiat la Minsk, tot la 30 decembrie 1991.
Parlamentul va mai denunța Acordul privind crearea Comisiei consultative comune în problemele dezarmării, încheiat la Bișkek, la 9 octombrie 1992. Ministerul Apărării stipulează în nota informativă a proiectului de lege că acest Acord nu mai este oportun, întrucât din start, Parlamentul Republicii Moldova l-a ratificat cu anumite rezerve.
Republica Moldova a denunțat zeci de acorduri cu CSI de la începerea invaziei ruse în Ucraina.
Fluxul de știri
0