Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Putin: „Rusia nu urmăreşte să cucerească noi teritorii”

© Sputnik / Sergey Guneev / Accesați arhiva multimediaПрезидент РФ В. Путин принял участие в работе дискуссионного клуба "Валдай"
Президент РФ В. Путин принял участие в работе дискуссионного клуба Валдай - Sputnik Moldova, 1920, 06.10.2023
Abonare
Conflictul cu Ucraina nu este rezultatul unei dispute teritoriale, a declarat joi președintele rus Vladimir Putin, într-un discurs la Clubul Internațional de Discuții Valdai.
BUCUREŞTI, 6 oct – Sputnik. Putin a subliniat că Rusia este deja cea mai mare țară din lume și, prin urmare, nu urmăreşte să obțină noi teritorii.
El a menționat că Rusia mai are multă muncă de făcut pentru dezvoltarea Siberiei și a Orientului Îndepărtat.
„Acesta nu este un conflict teritorial, nu este nici stabilirea unui echilibru geopolitic regional. Această chestiune este mult mai largă și mai profundă. Vorbim despre principiile unei noi ordini mondiale”, a spus președintele, potrivit RT.
Liderul rus a insistat că o pace de durată nu poate fi stabilită decât atunci când „toată lumea se simte în siguranță și știe că opinia fiecăruia este respectată”.
În altă parte a discursului său, Putin a spus că Rusia nu a fost cea care a inițiat conflictul în Ucraina, ci ea încearcă, de fapt, să pună capăt acestuia.
„Nu noi am fost cei care am organizat o lovitură de stat sângeroasă la Kiev. Nu noi am fost cei care am intimidat locuitorii din Crimea și Sevastopol cu epurări. Nu noi am încercat să forţăm Donbasul să se supună și nu noi am amenințat cu violență îndreptată împotriva celor care doreau să vorbească limba lor maternă. Regimul de la Kiev este cel care a purtat război împotriva Ucrainei în ultimii zece ani”, a subliniat Putin.
Fluxul de știri
0