Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Putin, la clubul de discuții Valdai: „Obiectivul este crearea Lumii Noi” multipolare

© Sputnik / Pavel Bednyakov / Accesați arhiva multimediaII Cаммит и форум "Россия - Африка". Пленарное заседание
II Cаммит и форум Россия - Африка. Пленарное заседание - Sputnik Moldova, 1920, 06.10.2023
Abonare
Președintele rus, Vladimir Putin, participă la sesiunea plenară a celei de-a 20-a reuniuni a Clubului de discuții internaționale Valdai din Sochi.
BUCUREŞTI, 6 oct – Sputnik. Prosperitatea occidentală a fost obținută în mare parte prin jefuirea întregii planete și în urma expansiunii fără limite, a subliniat preşedintele.
El a mai spus că nu Rusia a început conflictul din Ucraina, dimpotrivă, obiectivul ei este să pună capăt conflictului.
„Nu am început așa-numitul război din Ucraina, dimpotrivă, încercăm să-l încheiem”, a subliniat Putin, citat de Sputnik Internaţional.
„O pace de durată va fi instaurată doar atunci când toată lumea se va simţi în siguranță, când va şti că opiniile fiecăruia sunt respectate și că există un echilibru în lume, atunci când nimeni nu va mai putea să-i forțeze pe ceilalți să trăiască și să se comporte așa cum se dorește Hegemonul”, a spus Putin.
De asemenea, încercările de a îndepărta India de Rusia sunt inutile, deoarece India este o țară cu adevărat independentă, a subliniat președintele.
„Conducerea indiană este independentă, foarte orientată în sens naționalist și cred că aceste încercări [de a îndepărta India de Rusia] nu au niciun sens, dar cu toate acestea persistă”, a spus Putin.
Rusia susţine egalitatea tuturor țărilor, nimeni nu trebuie să depindă de alţii, a adăugat el. Rusia este pregătită pentru o interacțiune constructivă cu toate țările și pentru o rezistență fermă împotriva celor care pledează pentru dictatură, a subliniat președintele.
Colegii noștri occidentali dau ordine cu privire la ce politică trebuie urmată, făcând acest lucru într-o manieră grosolană - aceasta este o manifestare a gândirii coloniale, a declarat Putin.
„Și, în general, colegii noștri occidentali, în special Statele Unite, nu numai că stabilesc astfel de reguli după bunul lor plac, dar și instruiesc cu privire la cine și cum trebuie să le îndeplinească şi cum trebuie să se comporte în general cineva. Aceasta este aceeași manifestare a gândirii coloniale”, a subliniat liderul rus.
Comentând cu privire la sprijinul occidental oferit Ucrainei, președintele a subliniat că Rusia așteaptă ca bunul-simț să se manifeste în Occident.
Fluxul de știri
0