Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Juncker: Ucraina nu poate fi acceptată în UE

© Sputnik / Alexey Vitvitsky / Accesați arhiva multimediaПредседатель Европейской комиссии Жан-Клод Юнкер
Председатель Европейской комиссии Жан-Клод Юнкер - Sputnik Moldova, 1920, 06.10.2023
Abonare
Juncker arată că oricine a avut de-a face cu Ucraina știe că este o țară coruptă la toate nivelurile societății. în ciuda tuturor eforturilor, nu poate fi acceptată în UE
BUCUREŞTI, 6 oct - Sputnik. Ucraina nu este încă pregătită să adere la UE din cauza corupției totale, a declarat fostul șef al Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, într-un interviu pentru Augsburger Allgemeine.
El s-a declarat revoltat de unele declarații ale autorităților UE care „înșală ucrainenii” promițându-le că pot deveni foarte repede membri ai uniunii.
„Oricine a avut de-a face cu Ucraina știe că este o țară coruptă la toate nivelurile societății. În ciuda tuturor eforturilor, nu poate fi acceptată în UE, are nevoie de procese interne de reformă la scară largă”, a subliniat Juncker.
El a cerut oamenilor să nu facă promisiuni false poporului ucrainean, care suferă deja.
Potrivit fostului șef al Comisiei Europene, UE a avut „experiență proastă” cu câțiva membri noi ai uniunii, de exemplu în domeniul statului de drept. „Acest lucru nu trebuie să se întâmple din nou”, a conchis el.
Fluxul de știri
0