Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Familiile de români, în pericol în ţările UE

© Pixabay / PexelsСемья
Семья - Sputnik Moldova, 1920, 06.10.2023
Abonare
Părintele Pimen le transmite românilor din diaspora să revină acasă de dragul copiilor: Am vorbit cu o doamnă în Germania, care mi-a spus că sunt peste 1.000 de familii cărora li s-au luat copiii de către stat
Bruxelles, 6 oct – Sputnik. Părintele Pimen Vlad, unul dintre cei mai apreciați duhovnici români, îi invită pe românii din diaspora să revină acasă, de dragul copiilor lor.
Starețul Chiliei „Intrarea Maicii Domnului în Biserică” de la schitul Lacu din Muntele Athos spune că românii trebuie să revină acasă de dragul copiilor. El a explicat că după moartea părinților, micuții vor rămâne străini în țara în care sunt și străini în România.
Mai mult, părintele Pimen Vlad a exemplificat cu cazul Germaniei, unde spune că există peste 1.000 de familii cărora statul le-a luat copiii, fără motiv întemeiat.
„N-am fost de acord cu ideea asta: unul acasă, unul în străinătate. Relațiile astea nu țin mult.Ați văzut că mai mereu am spus, în filmările mele, despre întoarcerea în țară: mai devreme sau mai târziu. Chiar la aceia care s-au hotărât să nu se mai întoarcă, să-și pună în vedere și lucrul ăsta, că trebuie să se întoarcă. Nu pentru ei, pentru copiii lor. Pentru că ei or să plece din lumea aceasta și copiii vor rămâne într-o țară străină, ai nimănui[, a spus duhovnicul.
El a arătat că degeaba se gândesc că le facă urmaşilor acte acolo: o să fie străini acolo, străini pentru aici. ”Oameni fără țară. Și avem o țară frumoasă, cu oameni buni, credincioși. Deci, vă spun din partea ca om care-s plecat de 30 de ani și care vin în țară, merg prin multe orașe: și am văzut că într-adevăr oameni buni și tineri buni. Avem încă mulți oameni aproape de Dumnezeu. Se poate și în România, la început e mai greu să te adaptezi”, a adăugat părintele Pimen.
El a mai arătată că a vorbit cu o doamnă în Germania, care i-a spus că sunt peste 1.000 de familii cărora li s-au luat copiii de către stat fără motiv. ”În cazul ei, au spus că fetița e prea atașată de mama ei. Gândiți-vă ce motiv… S-a dat o lege în Parlamentul European prin care oricând poate să-ți ia copilul. În România e încă libertate”, a precizat duhovnicul.
Fluxul de știri
0