Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Administrația Biden caută bani pentru regimul Zelenski

© Sputnik / Stringer / Accesați arhiva multimediaПрезидент США Джо Байден и президент Украины Владимир Зеленский
Президент США Джо Байден и президент Украины Владимир Зеленский - Sputnik Moldova, 1920, 06.10.2023
Abonare
Nu știu de unde să mai ia bani ca să alimenteze războiul din Ucraina. Administrația Biden vrea să preia fonduri de la Departamentul de Stat pentru ajutoarele militare acordare regimului Zelenski.
BUCUREȘTI, 6 oct -Sputnik. Administraţia Biden ia în considerare să folosească un program de granturi al Departamentului de Stat pentru a trimite ajutor militar suplimentar Ucrainei, a afirmat joi un oficial american, potrivit Reuters, citată de Agerpres.
Departamentul de Stat poate furniza asistenţă unor guverne străine pentru a achiziţiona echipament şi instruire militare americane, în baza programului de Vânzări Militare Străine (Foreign Military Sales) oferind Finanţare Militară Străină (Foreign Military Financing, FMF). Acesta este un program de granturi sau împrumuturi menit să dea un impuls capacităţilor de achiziţii de securitate ale ţărilor aliate şi partenere ale SUA.
Conform unui document al Departamentului de Stat, datat 21 septembrie, din alocarea FMF de 4,65 miliarde de dolari pentru Ucraina şi ţări afectate de conflict au rămas circa 650 milioane de dolari.
Fluxul de știri
0