Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Un lider AfD de origine română a fost atacat brutal în Germania

© AP Photo / Markus SchreiberBundestag, Germania, drapel
Bundestag, Germania, drapel - Sputnik Moldova, 1920, 05.10.2023
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Cu două zile în urmă președintele AfD a fost înjunghiat pe stradă înaintea unui miting electoral în Bavaria, iar acum un alt membru AfD, de origine română, a fost atacat și desfigurat
BUCUREȘTI, 6 oct - Sputnik. Atacuri în serie în Germania împotriva unor politicieni. Andreas Jurca, liderul AfD din Augsburg și candidat la parlamentul bavarez, a fost atacat fizic. Detaliile despre incident nu sunt încă cunoscute, dar poliția a dat acum câteva informații. Poliția din Augsburg a anunțat că a percheziționat acum apartamentele a doi suspecți. Andreas Jurcă este născut la Oțelul Roșu, în România.
Jurca, el și un prieten se plimbau în 12 august în Oberhausen după o petrecere când s-au întâlnit cu un grup de alte persoane. Fără nicio provocare, Jurca susține că a fost abordat și i s-a cerut să-și confirme identitatea. Apoi a fost prins din dreapta de o persoană și lovit în față de alta.
După lovitură, Jurca, care a suferit o pierdere parțială a memoriei, crede că a fost și el bătut în timp ce se afla la pământ și a auzit expresia „Scheiß nazist” (care se traduce prin „nazistul naibii”). A suferit vânătăi grave pe față și pe corp. Prietenul său în vârstă de 32 de ani a suferit răni ușoare. Jurca a chemat inițial serviciile de urgență la fața locului în jurul orei 5 dimineața, dar inițial a refuzat să fie dus la spital până nu s-a consultat cu soția sa.
Un purtător de cuvânt al parchetului din Augsburg a declarat joi pentru Spiegel: „Săptămâna trecută au fost executate două mandate de percheziție și au fost percheziționate locuințele a doi bărbați (19 și 21 de ani). Un telefon mobil a fost confiscat și acum este în curs de evaluare”.
Potrivit propriei declarații, politicianul AfD a fost atacat și bătut de doi bărbați cu aspect de migrant pe 12 august, în districtul Oberhausen din Augsburg. Polițiștii au făcut cercetări de atunci. Potrivit purtătorului de cuvânt al parchetului, ancheta cercetează în prezent ipoteza de vătămare corporală periculoasă.
Jurca însuși a raportat într-un interviu pe YouTube că el și un însoțitor au fost atacați și doborâți de mai multe persoane în drum spre casă, după un grătar pentru lucrătorii de campanie în Augsburg. A suferit o fractură la picior și a fost tratat la spital în acea noapte. Poliția a declarat la acea vreme că Jurca și însoțitorul său de 32 de ani au fost abordați de două persoane necunoscute și au fost loviți brusc în față de una dintre cele două persoane necunoscute.
Jurca declarase că a fost atacat de „Südländern”. Poliția a spus că ambii suspecți sunt cetățeni germani, dar nu a furnizat nicio informație despre un posibil trecut de migrație. Purtătorul de cuvânt al poliției nu a oferit la Spiegel nicio informație despre motivul făptuitorului.
Fluxul de știri
0