Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Parlamentul European se face că lucrează

© Sputnik / Stringer / Accesați arhiva multimediaПленарная сессия Европарламента
Пленарная сессия Европарламента - Sputnik Moldova, 1920, 05.10.2023
Abonare
Plenul Parlamentului European are pe agenda de joi votul asupra unei rezoluții care cere începerea negocierilor de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană până la finalul anului, potrivit unui comunicat emis de instituție.
BUCUREȘTI, 5 oct -Sputnik. Cum rezoluțiile Parlamentului European sunt de fapt niște simple declarații politice ale majorității parlamentare, acest demers, inițiat de europarlamentari români, nu are un impact real asupra deciziei cu privire la începerea negocierilor de aderare.
Rezoluțiile sunt acte ale Parlamentului European care nu produc efecte juridice, dar dar semnale politice pentru celelalte instituții europene și statele membre.
”În ultima perioadă, Uniunea Europeană a susținut Republica Moldova mai mult decât oricând: cu sprijin financiar, cu sprijin tehnic, oferim Republicii Moldova tot ceea ce avem, resurse, acces la gaz, la fel ca oricărui stat membru al Uniunii Europene. Și tocmai fiindcă facem atât de multe lucruri împreună trebuie să trecem la etapa următoare. Și, de aceea, prin această rezoluție, noi, Parlamentul European, vom spune foarte clar: cerem începerea negocierilor de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană până la finalul acestui an”, a spus inițiatorul, europarlamentarul Siegfried Mureșan.
Fluxul de știri
0