Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Gazprom este în fruntea clasamentului celor mai mari companii din Rusia după profitul net

© Sputnik / Alexander GalperinВывеска на офисе ПАО "Газпром"
Вывеска на офисе ПАО Газпром  - Sputnik Moldova, 1920, 05.10.2023
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Forbes: Gazprom se află în fruntea clasamentului celor mai mari companii din Rusia după profitul net
BUCUREŞTI, 5 oct – Sputnik. Gazprom a ajuns în fruntea clasamentului celor mai mari 100 de companii rusești în funcție de profitul net, conform publicației ruse financiare și economice Forbes ; compania, după cum sa indicat, a câștigat 1,3 trilioane de ruble.
Primele trei au inclus și Yamal SP G cu un profit de 840 de miliarde de ruble și Rosneft cu un profit de 813 miliarde de ruble.
În primele zece se află Lukoil (790,1 miliarde de ruble), Novatek (640,4 miliarde de ruble), Norilsk Nickel (429,3 miliarde de ruble), Tatneft (284,9 miliarde de ruble), Sakhalin Energy" (283,9 miliarde de ruble), Sberbank (270,5 miliarde de ruble) și Phosagro (184,7 miliarde de ruble).
Publicația financiară și economică inclusă în lista companiilor operaționale înregistrate în Rusia, precum și a persoanelor juridice înregistrate în alte jurisdicții, dacă acționarii ruși dețin 25% sau mai mult din acțiuni, iar activele comerciale sunt semnificativ legate de Rusia. În plus, Forbes nu include în acest rating fondurile de investiții și participațiile, de exemplu, Interros , AFK Sistema sau Rostec , precum și companiile cu acționari care reprezintă o legătură intermediară între participațiile operaționale și beneficiarii acestora.
Se observă că companiile sunt aliniate pe baza profitului net în 2022.
„Profitul net este indicat în ruble, profitul în alte valute este recalculat în ruble la rate medii pentru perioadele de timp corespunzătoare ale exercițiului financiar 2022. Numai situațiile financiare sau contabile publicate de companii, precum și date de la Serviciul Federal de Taxe din Rusia și Rosstat prezentate în sistemul SPARK au fost considerate surse de date ”, explică publicația.
Fluxul de știri
0