Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

FMI propune măsuri stricte României

© Sputnik / Natalia Seliverstova / Accesați arhiva multimediaМеждународный валютный фонд
Международный валютный фонд - Sputnik Moldova, 1920, 05.10.2023
Abonare
Fondul Monetar Internațional se întoarce în România cu „indicații prețioase”. În opinia experților FMI, măsurile propuse de guvernul Ciolacu sunt utile doar pentru scăderea deficitului bugetar de la 6 la 5%. Dar obiectivul trebuie să fie cel de 3%.Bogdan Duca,
BUCUREȘTI, 5 oct -Sputnik. Fiscalitate mai aspră și mai multă austeritate bugetară, acestea sunt recomandările făcute de experții FMI autorităților române în contextul în care obiectivul este, atrag atenția aceștia, nu doar scăderea ci cel puțin înjumătățirea deficitului bugetar.
Fondul Monetar Internațional consideră că principalele măsuri la care autorităţile de la Bucureşti ar trebui să se gândească sunt: eliminarea scutirilor, privilegiilor şi lacunelor rămase, o nouă eficientizare a TVA, implementarea unui impozit reformat pe proprietate şi utilizarea politicii fiscale pentru a promova utilizarea eficientă a energiei şi, mai larg, încurajarea tranziţiei la o economiei cu emisii neutre de carbon.
O misiune FMI, condusă de Jan Kees Martijn, a vizitat România în perioada 22 septembrie – 4 octombrie pentru consultări cu autorităţile de la Bucureşti în baza Articolului IV din Statutul FMI.
Fluxul de știri
0