Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Biserica Ortodoxă română se consolidează în Republica Moldova

© Photo : Biserica Ortodoxă RomânăSfântul Sinod s-a întrunit la Palatul Patriarhiei – 2023
Sfântul Sinod s-a întrunit la Palatul Patriarhiei – 2023 - Sputnik Moldova, 1920, 05.10.2023
Abonare
Facultatea de teologie ortodoxă a Universității din Iași a deschis o extensie în cadrul Universității de stat din Chișinău, care să deservească formarea personalului mitropoliei Basarabiei, subordonată canonic Bucureștiului.
BUCUREȘTI, 5 oct -Sputnik. Biserica Ortodoxă română se consolidează în Republica Moldova prin înființarea unei extensii a facultății de teologie de la Iași la Chișinău.
Marți, a avut loc deschiderea oficială a noului an universitar a extensiei Facultății de Teologie “Dumitru Stăniloae” din cadrul Universității “Alexandru Ioan Cuza” din Iași.
La eveniment a fost prezent Veniamin, episcopul Basarabiei de Sud, delegatul Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, rectorii celor două universități – Dl. Prof. Univ. Dr. Tudorel Toader și Dl. Prof. Univ. Dr. Igor Șarov; Dl. Prof. Univ. Dr. Iulian Damian – prorectorul Universității din Iași; PC. Pr. Prof. Univ. Dr. Ion Vicovan – decanul Facultății de Teologie din Iași, prorectorii si cadre didactice ale Universităților din Iași și din Chișinău; reprezentanți ai Ambasadei României la Chișinău, cât si alte cadre auxiliare.
Fluxul de știri
0