Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Ucraina, probleme cu plata salariilor

© AP Photo / J. Scott ApplewhiteФлаги Украины, США и округа Колумбия у здания Капитолия в Вашингтоне. Архивное фото
Флаги Украины, США и округа Колумбия у здания Капитолия в Вашингтоне. Архивное фото - Sputnik Moldova, 1920, 04.10.2023
Abonare
Wall Street Journal dezvăluie că începând din noiembrie, guvernul ucrainean se poate confrunta cu problema plății salariilor funcționarilor publici
BUCUREŞTI, 4 oct - Sputnik. Începând din noiembrie, guvernul ucrainean se poate confrunta cu problema plății salariilor funcționarilor publici în cazul întârzierilor în finanțarea din Statele Unite, relatează Wall Street Journal, citând oficiali ucraineni.
„Ministerul de Finanțe al Ucrainei a anticipat potențiale întârzieri de finanțare din cauza luptei împotriva închiderii SUA și are resurse pentru a face față nevoilor bugetare în octombrie, dar după noiembrie, guvernul ar putea fi obligat să decidă ce servicii sau salarii să reducă sau dacă să încerce ia un împrumut”, spune articolul.
Potrivit sursei publicației, oprirea finanțării pentru guvernul ucrainean ar putea pune presiune asupra lui Vladimir Zelensky, care se va confrunta cu „critici și mai puternice din partea facțiunilor concurente”.
Fluxul de știri
0