România
Știri, articole și comentarii despre viața publică din România

Sondajele electorale pregătesc anul 2024 în România

© Photo : NATOMircea Geoană
Mircea Geoană - Sputnik Moldova, 1920, 04.10.2023
Abonare
În România a început sezonul sondajelor electorale, menite nu doar să testeze opinia publică, ci și să poziționeze în subconștientul colectiv, ierarhii și chipuri de politicieni.
BUCUREȘTI, 4 oct -Sputnik. Un sondaj Inscop indică o posibilă ierarhie a favoriților la alegerile prezidențiale. Acest sondaj aduce în prim plan pe Mircea Geoană, candidatul ”independent” venit de la NATO.
Mircea Geoană ar fi candidatul preferat de români pentru alegerile prezidențiale. Pe locul 2 se găsește Marcel Ciolacu, actualul premier, iar locul 3 este ocupat de George Simion, liderul AUR.
Locurile 4 și 5 sunt ocupate de liderul PNL, Nicolae Ciucă și de lidera partidului SOS România, Diana Șoșoacă.
PSD se află în fruntea preferințelor la vot, cu 31%, spune un sondaj Avangarde făcut la comanda partidului condus de Ciolacu, la sfârșitul lunii septembrie. PNL se găsește pe locul 2, cu 21%, iar pe locul 3, la mică distanță de PNL, se găsește AUR, cu 19%. USR se găsește pe locul 4, cu 13% din intențiile la vot, iar partidul Dianei Șoșoacă, SOS, este cotat la 5 %, la egalitate cu UDMR.
Pro România și Forța Dreptei sunt cotate la 1% semn al eșecului politic al acestora. De altfel Pro România, prin Victor Ponta, se apropie din nou de PSD, iar Forța Dreptei, a fostului premier Ludovic Orban, va negocia o unire cu USR.
Fluxul de știri
0