Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

PLDM cheamă partidele să se unească împotriva actualei guvernări

© Sputnik / Captură privesc.euVlad Filat
Vlad Filat - Sputnik Moldova, 1920, 04.10.2023
Abonare
Partidul Liberal Democrat din Republica Moldova cheamă partidele să se unească împotriva PAS și a Maiei Sandu.
CHIȘINĂU, 4 oct - Sputnik. Potrivit fostului premier, presiunile sunt exercitate prin intermediul Procuraturii, CNA, SIS, ANI și alte instituții de stat. La fel, Filat spune că primarii și candidații care nu demonstrează supunere și loialitate față de PAS, se pomenesc cu dosare penale, cu mascați la birou și acasă.
„Campania electorală pentru alegerile locale generale din 5 noiembrie încă nu a început, dar alegerile deja au fost fraudate”, a declarat Vlad Filat.
Ex-premierul Filat declară că PAS și Maia Sandu folosesc două abordări primitive - presiuni și corupere cu bani publici.
Fruntașii PAS ar fi corupt primarii prin decizia de a aloca sau nu bani publici și bani oferiți de către partenerii de dezvoltare.
„Maia Sandu, Președinta Republicii Moldova este direct responsabilă de aplicarea acestor “tehnici europene și democratice””, mai precizează Vlad Filat.
Fostul șef al Executivului de la Chișinău menționează că responsabilitatea integrală de fraudarea alegerilor este pe Maia Sandu, iar în aceste alegeri nu putem miza pe corectitudinea Comisiei Electorale Centrale. În context, Partidul Liberal Democrat din Moldova cheamă la cooperarea toate partidele „pregătite să apere dreptul moldovenilor de a alege liber”.
Fluxul de știri
0